6 ihonhoitovinkkiä masknen hoitoon

09.01.2022

Yleistä tietoa masknesta


Maskne tarkoittaa kasvomaskin aiheuttamaa aknea. Kasvomaski voivat aiheuttaa käyttäjälleen monenlaisia iho-ongelmia. Se voi myös pahentaa iholla jo olemassa olevia iho-ongelmia, kuten couperosaa ja aknea. 

Iho-ongelmia syntyy, kun kosteus ja lämpö maskin alla hautovat ihoa. Tämä on otollinen kasvualusta bakteereille. Kasvomaskin materiaali voi myös hangata ihoa, eli aiheuttaa mekaanista ärsytystä. Maskin alla iho hikoilee tavallista enemmän ja ihohuokoset pysyvät laajentuneina. Lopulta tällainen tilanne voi johtaa ihon tukkeutumiseen, ärtymiseen, näppylöihin ja punoitukseen.

Onneksi ihoa voi hoitaa ennaltaehkäisevästi maskin aiheuttamia iho-ongelmia vastaan. Myös jo ilmenneitä iho-ongelmia pystyy hoitamaan oikeanlaisilla tuotteilla. Tärkeintä on, että ihonhoitorutiini on kunnossa ja siinä omalle iholle sopivat ihonhoitotuotteet käytössä.6 ihonhoitovinkkiä masknen hoitamiseen


1. Puhdistusrutiini kuntoon. On tärkeää puhdistaa kasvojen iho huolellisesti aamuin illoin. Aamulla puhdistukseen voi riittää misellivesi, mutta illalla olisi hyvä tehdä kaksoispuhdistus. Kaksoispuhdistuksessa käytetään ensin öljypohjaista kasvojenpuhdistusainetta, jolla saa pestyä pois meikin ja aurinkovoiteen. Tämän jälkeen iho pestään vielä vesipohjaisella kasvojenpuhdistusaineella, jolla saa puhdistettua ihohuokosista ylimääräistä talia.

2. Hellävaraiset mutta tehokkaat tuotteet. Ihonhoidossa kannattaa suosia kosteuttavia ja rauhoittavia ainesosia sisältäviä tuotteita. Ihoa rauhoittavia ainesosia ovat esimerkiksi kauraöljy ja bisabolol. Kosteuttavia ainesosia ihonhoidossa ovat esimerkiksi hyaluronihappo ja glyseriini.

3. Maskin alla on hyvä käyttää koostumukseltaan kevyitä seerumeita ja voiteita. Täyteläisempi voide maskin alla lisää ihon hautomisefektiä. Rauhoittavat ja kosteuttavat tuotteet maskin alla auttavat ihoa kuivumasta ja tukevat ihon suojakerrosta. Yöksi iholle voi kuitenkin laittaa täyteläisempää voidetta, jotta ihon kosteustasapaino ja suojamuuri pysyvät hyvänä.

4. Puhdistusrutiiniin voi lisätä halutessaan välipuhdistuksen. Välipuhdistuksen voi tehdä pyyhkäisemällä ihoa misellivedellä maskin vaihtojen välissä. Tämä auttaa poistamaan hikeä iholta.

5. Kannattaa välttää vahvasti ihoa kuorivia tuotteita. Vahvat kuorinta-aineet voivat ärsyttää valmiiksi kasvomaskista ärtynyttä ihoa entisestään. Vahvoja kuorinta-aineita on esimerkiksi retinoli. Miedommista kuorinta-aineista sitä vastoin voi olla hyötyä. Esimerkki tällaisesta miedosta kuorinta-aineesta on salisyylihappo, joka ennaltaehkäisee epäpuhtauksien syntymistä. Se kuorii ihohuokosia sisältäpäin ja estää niiden tukkeutumista.

6. Meikin käyttöä maskin alla kannattaa välttää. Syynä tähän on se, että maskin alla meikkipigmentit voivat alkaa helposti tukkia ihohuokosia. Silmiä voi kuitenkin korostaa meikillä.Mukavaa talven jatkoa ja aurinkoisia pakkaspäiviä!😎

Linda