Tässä sinulle 10 oivaa vinkkiä kasvojen puhdistukseen

14.01.2021

1. Ihon oikeanlainen puhdistaminen on kaiken A ja O. Puhdistustuotteen tehtävä on poistaa iholtasi meikki, ylimääräinen tali ja muu lika. Kun ihosi on puhdas, muut ihonhoitotuotteet pystyvät imeytymään ihollesi paremmin.

2. Sinun ihotyypillesi on olemassa juuri oikea kasvojenpuhdistustuote. Jos ihosi on kuiva tai ikääntyvä, sinulle sopii maitomainen puhdistus, joka kosteuttaa ihoasi ja on tarpeeksi hellävarainen. Jos sinulla on sekaiho tai rasvainen iho, sopivat sinulle vaahtomaiset ja geelimäiset puhdistukset, jotka sisältävät ylimääräistä talia poistavia ainesosia.

3. Jos käytät meikkiä, sinun kannattaa tehdä kaksoispuhdistus. Kaksoispuhdistuksessa meikkipartikkelit ensin hajoitetaan öljymäisellä puhdistustuotteella ja tämän jälkeen käytetään vesipohjaista puhdistusta, joka puhdistaa ihohuokoset.

4. Käytä silmämeikin poistoon silmämeikinpoistoainetta. Laita ainetta vanulapuille, pidä hellästi silmien päällä noin puolisen minuuttia ja pyyhi. Silmänympärysalueen iho on jopa viisi kertaa ohuempaa, kuin muu kasvojen alueen iho, joten kaikenlaisen hankaamisen välttäminen on tärkeää, jotta estetään ihon ennenaikaista vanhenemista.

5. Jos sinulla on couperosaa tai muuten herkkä iho, kannattaa suosia hajusteettomia ja alkoholittomia tuotteita, koska hajusteet ja alkoholi voivat ärsyttää ihoa ja pahentaa couperosan oireita.

6. Misellivettä voit käyttää esimerkiksi aamuisin puhdistamaan yövoiteen ja silmänympärysvoiteen jäämät, sekä yön aikana iholle kertyneen pölyn ja muun lian. Meikin puhdistukseen misellivesi voi olla liian kevyt vaihtoehto varsinkin, jos sinulla on taipumusta epäpuhtauksille.

7. Voit tehostaa ihonpuhdistusrutiinia 1-2 kertaa viikossa kuorinnalla. Mekaaninen kuorinta sisältää rakeita ja se sopii kaikille muille paitsi couperosaiholle, jolle parempi vaihtoehto on entsymaattinen kuorinta, joka ei sisällä näitä mekaanisia rakeita vaan esimerkiksi salisyylihappoa.

8. Jos haluat kirkastaa ihoasi tai poistaa ylimääräistä talia, niin sopiva lisäys ihonhoitorutiiniisi on käyttää kerran viikossa naamiota. Naamio voi olla savipohjainen, sisältää happoja tai olla vaikka näiden ainesosien yhdistelmä. Savipohjainen naamio imee iholta ylimääräistä talia itseensä. Happoja esimerkiksi salisyylihappoa sisältävä kuorintanaamio poistaa kuollutta ihosolukkoa ja kirkastaa ihoa.

9. Viimeistele ihon puhdistus aina ihotyypillesi sopivalla kasvovedellä. Kasvovesi tasoittaa ihon pH-arvoa. Kuivalle ja normaalille iholle sopii kasvovesi, jossa on kosteuttavia ja hoitavia ainesosia. Epäpuhtaalle ja sekaiholle sopii alkoholia sisältävä kasvovesi, joka supistaa laajentuneita ihohuokosia ja raikastaa ihoa.

10. Jos kasvovesikäsittelyn aikana ihosta lähtee vielä epäpuhtauksia, puhdistus ei ole ollut tarpeeksi tehokas. Vaikka kasvovesi viimeistelee ihonpuhdistusrutiinin, sillä ei ole tarkoitus pyyhkiä meikin tai voiteiden jäänteitä iholta, vaan sinun tulisi laittaa se puhtaalle iholle.

Uskon, että näillä vinkeillä saat pidettyä ihosi hyvässä kunnossa tänäkin aikana, kun talvipakkaset ja kasvomaskit tuppaavat rasittamaan kasvojen ihoa. Ja toivotan vielä oikein mukavaa talven jatkoa kaikille!

Terveisin,

Linda

Kaipaako ihosi tehokkaasti hoitavaa, rauhoittavaa ja kosteuttavaa hoitoa?
Kauneushoitolani helmikuun tarjous on oikea pelastus ihollesi
Täydellinen kasvohoito 90 min. helmikuun ajan vain 55€ (OVH. 75€) 1.2.-28.2.2021.
Varaa aikasi osoitteesta www.evaraus.fi/kmstyle tai puhelimen kautta numerosta 0408345552.